VÄGSJÄLAR


Hur går vi vidare? Vägsjälar samlar poetiska tankar om förgänglighet och förändring. I gränslandet där skymning och gryning smälter samman växlas genomlevda erfarenheter med framtida drömmar i nyanser av blått. Stundtals absurt, ömsint och humoristiskt.


Trailer:
 

Kravspecifikation minimikrav

Lokaltyp: Teaterlokal
Scen eller rummets bredd 12 m
Scen eller rummets djup: 8 m
Normal scenöppning: 10 m
Normalt speldjup: 8 m
Normal höjd: 5 m
Temperatur: > 22°C
Riksteaterns färgklassning:

Gul

Pris
21 000 kr. exkl.moms inom Skåne. I priset ingår frakt, resor, hyra av teknik.
24 000 kr. exkl. moms utanför Skåne. Traktamente, res och boende tillkommer. 

Ladda ner Technical Rider (pdf)

Dokumentation av föreställning från Bastionen i Malmö:

Dokumentation av föreställning från Atalante  i Göteborg:

 


Mer om föreställningen


Spelar mellan den:
 15-17 och 22-24 november på Bastionen i Malmö, kl. 19:00
29 och 30 november på Atalante i Göteborg, kl. 19:00


Hur går vi vidare? Vägsjälar samlar poetiska tankar om förgänglighet och förändring. I gränslandet där skymning och gryning smälter samman växlas genomlevda erfarenheter med framtida drömmar i nyanser av blått. Stundtals absurt, ömsint och humoristiskt.

Föreställningen är en dansteaterhybrid bestående av ett flertal fristående bilder där olika uttryck tillsammans bygger ett verk som kan liknas vid en existentialistisk roadmovie till musik och elektroakustiska soundscapes av tonsättaren Kent Olofsson.

Maria Naidu & Miguel Cortés är båda verksamma dans- och scenkonstnärer sedan över 30 år. Våren 2016 inledde de det fleråriga projektet “Did you get the t-shirt?” där de utforskar frågeställningen i relation till sina liv. Vägsjälar är det första verket i en serie som springer ur projektet. 

Medverkande

Koreografi och idé: Miguel Cortés och Maria Naidu
Medverkande: Brita BjörsMiguel Cortés, Harald Leander och Maria Naidu
Musik och soundscapes: Kent Olofsson
Ljussättning: Imre Zsibrik
Video: Miguel Cortés
Scenkostym och scenografi: Did you get the T-shirt?
Produktion: Did you get the T-shirt?

Genomförs med stöd från Konstnärsnämnden, Malmö Kulturstöd och Kultur Skåne.

Biljetter till Bastionen säljs och bokas hos KULTURCENTRALEN
http://kulturcentralen.nu/evenemang/vagsjalar​

Biljetter till Atalante säljs och bokas hos Tickster
https://www.tickster.com/sv/events/search?q=vägsjälar

Om de medverkande

Brita Björs
Diversearbetare inom kultur: artist, musiker, kompositör, skådespelare, musiklärare. Specialiserad inom folkmusik från Norden-Europa-USA, är dock mer intresserad av uttryck än tradition. Lever i Malmö sedan tio år, ursprungligen från Järvsö, Hälsingland. Har arbetat med bl.a. Shake it Collaborations, Teater Insite, Malmö Stadsteater, Teater Jalada, Folkteatern i Gävleborg, Norrbottensteatern. Driver egna projekt såsom Folkmusikens Queen B, The Erotica Project, Happy Heartaches.
» www.britabjors.se

Miguel Cortés
arbetar i sin praktik med dans, kropp, röst och multimedia. Den samtida danskonsten bildar en klangbotten färgad av en karriär som sträcker sig 30 år tillbaka i tiden inom dans, teater, film och musikal.

I fokus för Cortés utforskande befinner sig ofta det mellanmänskliga mötet; en relation till människan där skröpligheten är en del av samvaron.  Av speciellt intresse är olika typer av tillstånd som en väsentlig del av varandet: mellanrummen där vi uppfattar och upplever oss i världen. Cortés är en av initiativtagarna till och drivande krafterna bakom den kollaborativa plattformen för konst och koreografi – Flytande Galleriet. Senast aktuell med produktionen ROOM X.
» www.artandconfusion.com

Harald Leander
Harald Leander är scenkonstnär med Skåne som bas och frilansar på bred front. Skådespelare, regissör, musiker, dramatiker, översättare, pedagog. Ungefär samtidigt med Vägsjälar håller han på med teaterkonst för senildementa inom Kultur i Vården, förbereder barnkonserter med Malmösymfonikerna, slutför en skiva med franska låtar och undervisar på Teaterhögskolan och Malmö Opera. Fast dagen efter premiären ska han läsa in Dagens Dikt på radion. Och leverera två texter han översatt. Han har inte så många krukväxter hemma. De tenderar att inte överleva så länge...

Kent Olofsson
Kent Olofsson är en tonsättare med en omfattande konstnärlig produktion, han har komponerat närmare 200 verk som spänner över ett brett fält av genrer, ensembletyper och sammanhang: orkester, kammarmusik, elektroakustiskt, vokalt, rockmusik och samarbeten med konstnärer inom olika områden. Hans musik är flitigt framförd och han har tilldelats en rad prestigefyllda kompositionspriser. De senaste tio åren har hans arbete varit fokuserat på experimentella musikdramatiska verk och han samarbetar med den uppmärksammade teatergruppen Teatr Weimar.
» www.kentolofsson.com

Maria Naidu
Maria Naidu är utbildad vid Balettakademien i Göteborg och senare vid Alvin Ailey American Dance Center i NYC. Debuterade som dansare 1987, som koreograf 1989 och blev 1991 fast anställd vid New York-baserade danskompaniet Jennifer Muller/THE WORKS. Efter 13 år i NYC återvände hon 1998 till Europa och eget skapande. 

Hon strävar efter att göra danskonst tillgänglig och åtkomlig för en bred publik utan att göra avkall på konstnärligkvalité. Hennes verk har visats i 14 länder på fem kontinenter.  Under hösten har hon bland annat medverkat i Saga Gärdes ” Labyrint” på Unga Malmö Stadsteater och haft premiär på det egna verket ”Att stapla ved...” som del av Room X.
» www.marianaidu.com

Imre Zsibrik

Har arbetat med scenkonst i decennier, huvudsakligen som ljusdesigner. 

Utbildad fotograf från hemlandet Ungern, sedermera bosatt i Perstorp, Göteborg, Stockholm och sedan 1998 i Malmö. Har turnerat landet runt, men också i Afrika, Sydamerika, jobbat på festivaler i Indien och det är inte slut än. Sedan ett tag ingår i scenkonstgruppen IMulto.  Har tidigare arbetat med både Maria och Miguel i diverse produktioner:

Uppskattar mer och mer det enkelt geniala i livet i allmänhet, och på scenen i synnerhet.